N Central domination

AI robot odabran za glavnu ulogu Sci-Fi filma od 70 miliona dolara

Za razliku od ljudskih bića, roboti uglavnom ne pokazuju emocije jer ih ne mogu osetiti. Kao takvi, pomislili biste da postoje određeni poslovi koje jednostavno ne mogu da preuzmu roboti, poput glumačkih poslova, ali razmislite ponovo. U Holivudu, čini se da je AI robot izabran za glavnu ulogu u predstojećem Sci-Fi ostvarenju.

PCPress.rs Image

AI robot prvi put u glavnoj ulozi

Ovaj film će podržati Bondit Capital Media, Happy Moon Productions i Ten Ten Global Media, a svi će doprineti budžetu od 70 miliona dolara za proizvodnju ovog filma, koji je jednostavno nazvan „b“. Iako nije prvi put da se za film odabere pravi robot, biće to prvi put da je izabran AI robot za glavnu ulogu.

Robota, pod imenom Erica, stvorili su japanski naučnici Hiroshi Ishiguro i Kohei Ogawa koji su robota učili kako da glumi tako što su primenjeni principi i metode glume na njegov AI.

Prema rečima jednog od stvaraoca filma, Sam Khoze-a, „U drugim metodama glume, glumci uključuju svoje životno iskustvo u uloge. Ali Erica nema životnih iskustava. Stvorena je od nule da bi igrala ulogu. Morali smo da simuliramo njene pokrete i emocije kroz seanse jedan na jedan, kao što je kontrola brzine njenih pokreta, razgovor do njenih osećanja i treniranje razvoja karaktera i govora tela.“

Radnja filma zasnovana je na naučniku koji je otkrio opasnosti programa koji je kreirao za usavršavanje ljudskog DNK, istovremeno pomažući AI ženi koju je stvorio da pobegne. Biće zanimljivo videti kako će ovaj film proći i koliko će Erica biti ubedljiva u ulozi. Delovi filma snimljeni su još 2019. godine, a ostatak se očekuje da se snimi u Evropi u junu 2021. godine.

Pročitajte i:  Bandai Namco priprema Pac-Man film

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,