N Central domination

Air Runner: trčanje uz pratnju drona

Kompanija Indeed koja se bavi industrijskim dizajnom i inženjeringom, predstavila je svoje idejno rešenje pod nazivom Air Runner. Ideja se bazira na minijaturnom dronu, jakih performansi koji bi pratio i iz vazduha pružao podršku trkačima.

main-image-1024x639

touch-1024x682

Air Runner, kako je nazvan ovaj uređaj, futuristički je koncept na kome pomenuta kompanija radi. Tračnje je postala popularna rekreacija milionima ljudi širom sveta, ali često se pretvori u dosadnu monotoniju. Air Runner je tu da poboljša performanse treninga i da, u svojevrsnom maniru, zabavi i motiviše trkača.

Pre-workout_won-1024x682

Dron se poveže sa uređajem koji je prikačen na ruku trkača i sa instaliranom aplikacijom u telefonu, pri čemu on beleži i memoriše rezultate treninga i stanje organizma prilikom trčanja. Tako da na osnovu prikupljenih informacija trčak može da stekne uvid o svom napretku i promenama koje su nastale tokom određenog perioda treniranja.

mediamsize_game

Pored toga, mogu se podestiti motivi i ritam treninga, pa je omogućeno korisniku da unapred isprogramira trening – napor, brzinu i druga podešavanja. Dron može da prati jednog ili više trkača, ali je osnovna funkcija motivacija, poboljšanje učinka i treninga korisnika. I vrlo bitno, može biti izuzetno koristan ako se trči noću ili u mračnim uslovima.

Pročitajte i:  Mobilna aplikacija koja će uskoro pružiti podatke o stanicama za punjenje u realnom vremenu

IMG_7275-Kopie-Torge-1024x682

Dron je malih dimenzija, sa osam ugrađenih motora dovoljno je snažan da spreči evenutalne padove ili zanose koje bi prouzrokovao vetar. Takođe je zbog posebno dizaniranog oblika i nečujan. Air Runner u sebi ima i ugrađenu kameru kojom korisnik može da snimi svoj trening i posebno obrati pažnju na kritične greške – što može biti praktično za profesionalne sportiste i atletičare.

Ko je rekao da trčanje mora biti dosadno?

structure11-1024x658

structure2-1024x658

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,