TrendMicro

Airbnb 2020. godine izlazi na berzu

Airbnb je objavio da se priprema za izlazak na berzu tokom sledeće godine. Kompanija je pokrenuta 2008. godine, a do današnjeg dana je porasla na korporaciju vrednu 30 milijardi dolara, što je veća vrednost od osam najvećih hotelskih lanaca zajedno.

PCPress.rs Image

Predviđanja kompanije za budućnost su optimistična. Samo u drugom kvartalu ove godine imali su promet od milijardu dolara, što je vrednost koju su ostvarili drugi put u svojoj istoriji. Inicijalni planovi su bili da Airbnb izađe na berzu već ove godine, ali je jedan od osnivača kompanije Nathan Blecharczyk, izrazio sumnju da će to biti moguće. Uslovi koji vladaju na tržištu ne Airbnb-u u prilog – situacije u koje su zapali Lyft i Uber mogli bi da smanje zainteresovanost investitora u ovu kompaniju. Takođe, slična platforma, koja se bavi izdavanjem poslovnog prostora, WeWork, odložila je svoj izlazak na berzu za sledeću godinu, jer smatraju da tržišni uslovi nisu povoljni i da ove godine neće uspeti da obezbede dovoljnu količinu novca od prodaje akcija.

Pročitajte i:  Airbnb uskoro dobija pretraživanje po ukupnoj ceni

Ipak, za razliku od pomenutih kompanija, Airbnb stabilno donosi profit. Osim što su imali rekordan promet, ove godine su kupili kompanije HotelTonight i Urbandoor, pa veruje da će investitori imati dovoljno sluha i želje da kupe njihove akcije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,