Top50 Glas publike

Airbnb blokirao više od 50,000 rezervacija

Airbnb je blokirao ili preusmerio potencijalno rizičnih 50,000 rezervacija u 15 američkih gradova u okviru suzbijanja zabava na imanjima tokom pandemije. Ukupan broj blokiranih rezervacija može biti i veći, jer je svaka od blokiranih osoba možda pokušala da izvrši više od jedne rezervacije.

Airbnb blokirao više od 50,000 rezervacija.

Airbnb produžuje zabranu zabava do kraja leta 2021. godine

Brojevi pokazuju široke razmere sprovođenja Airbnb-ove mere i prate potpunu globalnu zabranu zabava uvedenih prošle godine kako bi sprečili da nekretnine za iznajmljivanje postanu alternativa lokalnim barovima i klubovima tokom pandemije. Kompanija je navela da je uvođenje globalne zabrane zabava i događaja u najboljem interesu javnog zdravlja. Iz Airbnb-a izdvajaju vrste rezervacija koje njegov sistem automatski blokira u SAD-u od jula prošle godine. Na primer, ukoliko je korisnik mlađi od 25 godina i nema istoriju pozitivnih kritika, Airbnb mu neće dozvoliti da rezervišete kompletnu kuću.

Kompanija veruje da je njena zabrana delovala, posebno kada je reč o glavnim proteklim događajima, poput Noći veštica i dočeka Nove godine. Iako je sve veći broj ljudi širom sveta vakcinisan, Airbnb ne pokazuje znake opuštanja svojih pravila, a nedavno je izjavio da će produžiti zabranu zabava do kraja leta 2021. Automatsko blokiranje sumnjivih rezervacija za zabave samo je jedan od novijih mera kompanije.

Pročitajte i:  Airbnb konačno prikazuje tačne cene

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: