TrendMicro

Airbnb će blokirati rezervisanje tokom Noći veštica

Epidemija Korona virusa još uvek se nije zvanično smirila, jer se priprema drugi talas koji će ponovo zahvatiti ceo svet. U Sjedinjenim Američkim Državama čini se da epidemija nije ni prestajala. Zbog toga je Airbnb odlučio da zabrani rezervisanje smeštaja tokom predstojećih praznika, tačnije Noći veštica.

PCPress.rs Image

Zabrana će važiti samo za jednu noć

Kako za sada stoje stvari, zabrana će važiti samo za jednu noć, tokom Noći veštica, i to na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. U kompaniji su zabrinuti jer su primetili porast interesovanja za velikim kućama, a pretpostavka je da će ti korisnici organizovati velike kućne žurke. Portparol Airbnb-a je rekao da je akcija osmišljena da pomogne u zaštiti od COVID-19 virusa.

Gostima i domaćinima kojima je otkazana rezervacija biće nadoknađena šteta, a Airbnb će dežurati tokom vikenda da odgovori na sve žalbe. U istom saopštenju se pominje i da će se primeniti stroža ograničenja na rezervacije za dve i tri noći koja mogu predstavljati povećani rizik. Trenutno je ovoj kompaniji jedini cilj da se zaštiti javno zdravlje u Sjedinjenim Državama, a baš oni imaju tu moć da kontrolišu kretanje i mešanje ljudi u svim američkim državama kao i u Kanadi.

Pročitajte i:  Airbnb i rezervacije za zabave

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: