BIZIT 23

Airbnb obustavlja svoje operacije u Rusiji i Belorusiji

Airbnb zaustavlja operacije u Rusiji i Belorusiji, objavio je izvršni direktor Brian Chesky u tvitu. To uključuje oko 90.000 aktivnih kratkoročnih zakupa na različitim platformama u Rusiji i nešto više od 1.800 u Belorusiji, prema izveštaju Reuters-a.

PCPress.rs Image

Airbnb pomaže Ukrajincima

Izvršni direktor Airbnb-a, izneo je situaciju rekavši da su „sve stvari na stolu“ zbog ruske invazije na Ukrajinu. Airbnb je ponudio besplatno stanovanje za do 100.000 ukrajinskih izbeglica koje beže u evropske zemlje, uključujući Poljsku, Nemačku, Mađarsku i Rumuniju.

Korisnici Airbnb-a takođe uzimaju stvari u svoje ruke. Članovi javnosti su kupili Airbnb iznajmljene nekretnine u Ukrajini kako bi pomogli da stanovnici dobiju novac dok se suočavaju sa teškim ekonomskim poteškoćama, prema izveštaju The Guardian-a.

„Moja žena i ja smo upravo rezervisali vaš stan na nedelju dana, ali naravno nećemo doći u posetu. Ovo je samo da biste mogli da dobijete nešto novca“, napisao je jedan korisnik iznajmljivaču Airbnb-a u Ukrajini. Airbnb je takođe pristao da se odrekne naknada za goste i domaćina za sve rezervacije u zemlji.

Pročitajte i:  Stopa piratizovanja igara u Rusiji značajno porasla od početka rata

Više od milion izbeglica pobeglo je iz zemlje od početka invazije Rusije, prema izveštajima UN, a procenjuje se da će četiri miliona ljudi na kraju otići iz Ukrajne.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,