BIZIT 2022

Airbnb od gostiju traži da doniraju novac domaćinima

Odmah nakon početka epidemije virusa korona Airbnb je od gostiju počeo da traži da pomognu domaćinima, te doniraju novac koji bi ima olakšao ova teška vremena. Tako su kreirani i poklon-kuponi preko kojih putnici mogu da pošalju novac bivšim domaćinima čijom su uslugom bili zadovoljni, a zbog toga što je ovaj deo tržišta izgubio milijarde dolara jer ljudi više ne putuju.

PCPress.rs Image

100% uplaćenih donacija ide domaćinima

Iz kompanije tvrde da 100% uplaćenih donacija ide domaćinima, a kako bi mogli da istraju dok se svet ne vrati u normalu. Nova alatka se ipak nije dopala svima, pa je na Twitter-u moglo da se vidi nezadovoljstvo onih koji tvrde da i sami imaju poteškoće zbog novonastale situacije, što znači da je i njima potrebna pomoć. Domaćini, pak, za sve krive kompaniju, a najviše su pogođeni takozvani mega-domaćini, koji su ranije kupili na desetine nekretnina, te izgradili svoja mala Airbnb carstva.

Pročitajte i:  Rusija kaznila Airbnb, Twitch i Pinterest

Jasno je da COVID-19 utiče na sve, tako da je malo verovatno da će oni koji ne putuju biti voljni da doniraju, pa ostaje da se vidi ko će izdržati do kraja.

Izvor: Business Insider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,