TrendMicro

Airbnb otpušta radnike

Airbnb je objavio da će otpustiti 25% svojih radnika širom sveta kako bi pokušali da spase kompaniju u toku krize izazavne Korona virusom. Naime, prestanak putovanja i turističkih aranžmana uticao je na drastičan pad prihoda ove kompanije.

airbnb otpušta radnike

Ukupno otpušteno 1,900 radnika

Airbnb je u utorak objavio da će otpustiti oko 1,900 radnika od ukupno 7,500 njih. Kolektivno prolaze kroz najveću krizu od kad postoje, jer su se putovanja zaustavila na globalnom nivou i njihovo poslovanje je gotovo stalo. Ova kompanija je toliko pogođena krizom da im preti pad prihoda od gotovo 50% u odnosu na prošlu godinu, što je za njih totalni kolaps. Ova kompanija je nedavno objavila virtuelnu verziju aplikacije Airbnb Experience, u kojima učestvuju ljudi iz više od 30 zemalja sveta. Tu su uljučene biciklističke ture, meditacija sa japanskim monasima, ali i pohađanje časova kuvanja marokanske kuhinje.

Takođe, odložen je i izlazak ove kompanije na Wall Streetu ove godine. Što se tiče zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama, Airbnb će pokrivati 12 meseci zadravstvenog osiguranja, odnosno do kraja ove godine. Još uvek ne postoje predikcije kada bi se sve moglo da počne da se vraća u normalu, ali je činjenica da se putovanja, pogotovo međunarodna, neće normalizovati još neko dogledno vreme.

Pročitajte i:  Airbnb uskoro dobija pretraživanje po ukupnoj ceni

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,