BIZIT 2022

Airbnb pruža smeštaj u slučaju katastrofe

Airbnb je 2017. predstavio program pod imenom Open Homes, koji je kreiran tako da korisnicima omogući da pruže smeštaj onima koji su pogođeni nekom prirodnom katastrofom.

PCPress.rs Image

Na taj način je stvorena atmosfera u okviru koje oni koji su prinuđeni da napuste svoje domove privremeno dobiju besplatni smeštaj, a kompanija sada širi pomenuti program, te planira da omogući da se liste smeštaja koji je na raspolaganju objave pre nego što do katastrofe dođe, čime bi se i korisnici i izbeglice poštedeli brojnih logističkih muka.

Ideja je da se uoči neke najavljene katastrofe objave liste dostupnih domaćinstava, čime bi oni iz pogođenih područja mogli da unapred pronađu smeštaj, umesto da u sred prirodne nepogode čekaju da se pojavi dostupno mesto na kojem bi mogli da se smeste sa svojim porodicama. Program trenutno povezuje one koji su voljni da pruže smeštaj sa menadžerima koji su zaduženi za vanredne situacije, koji potom one kojima je smeštaj neophodan povezuju sa dostupnim lokacijama.

Pročitajte i:  Airbnb obara rekorde u poslovanju

PCPress.rs Image

Airbnb se nada da će liste koje budu dostupne pre nego što do katastrofe dođe omogućiti bolju i lakšu organizaciju, te veći odziv korisnika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,