TrendMicro

Airbnb uskoro dobija pretraživanje po ukupnoj ceni

Cene na Airbnb-u su postavljene da postanu transparentnije nakon planiranog ažuriranja funkcije pretraživanja platforme.

PCPress.rs Image

Gosti će uskoro moći da filtriraju svoje rezultate pretrage prema ukupnoj ceni boravka bez poreza, što će uključivati dodatne obavezne naknade kao što su naknade za čišćenje. Pojava ovih naknada odvojenih od cena noćenja je dugo kritikovana zbog obmanjujućih načina da smeštaj izgleda pristupačnijim. Izvršni direktor Airbnb-a Brian Chesky podelio je najavu na Twitteru zajedno sa video snimkom koji pokazuje kako se planirani prekidač „prikaži ukupnu cenu“ može omogućiti da prikaže ukupne cene noćenja i naknada, pri čemu se ta cena prikazuje u rezultatima pretrage, mapi, filteru cena , i pojedinačne stranice sa listingom.

Biće dostupan i kompletan pregled cena Airbnb-ovih naknada za usluge, popusta i poreza, a ukupna cena smeštaja će biti prioritet u odnosu na cene noćenja u Airbnb algoritmu za pretragu. „Najkvalitetnije kuće sa najboljim ukupnim cenama će se rangirati više u rezultatima pretrage“, kaže Chesky „Počeli smo kao pristupačna alternativa hotelima, a pristupačnost je danas posebno važna. Tokom ovog teškog ekonomskog vremena, moramo da pomognemo našim domaćinima da vam pruže veliku vrednost.”

Pročitajte i:  Airbnb konačno prikazuje tačne cene

Sam Airbnb se pozabavio pitanjem transparentnosti naknada za čišćenje još u maju 2021. i obećao je da će izvršiti „sveobuhvatan pregled“ naknada do 15. decembra 2021. Wall Street Journal izvještava da je skoro jednogodišnje kašnjenje u pogledu transparentnosti naknada uzrokovano povratnim informacijama od domaćini i gosti koji su evoluirali u opšti pregled cena i dodatne testove kako bi se rešila konfuzija korisnika oko troškova.

Transparentni menjač cena bi trebalo da se pojavi negde u decembru, zajedno sa novim alatima za određivanje cena i popusta za domaćine kako bi se omogućile konkurentnije cene.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *