Airbnb uvodi nove bezbednosne protokole

Platforma za kratkoročno iznajmljivanje smeštaja, Airbnb, uvela je novi bezbednosni protokol kod rezervacija. Ova inicijativa koju je uveo Airbnb neće biti obavezna, ali će korisnici koji planiraju putovanje moći na platformi da vide koji domaćini poštuju nove bezbednosne i zdravstvene preporuke, a koji ne.

airbnb uvodi protokole

Prvi standardizovani protokol u industriji deljenja smeštaja

Iz kompanije Airbnb tvrde da je ovo prvi sveobuhvatni standardizovani protokol za čišćenje i sanitarnu zaštitu u industriji deljenja smeštaja. Na ovom protokolu je radio i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti i drugi istaknuti stručnjaci. Što se tiče privatnog sektora, bile su uključene kompanije iz sektora ugostiteljstva i medicinske higijene, kao što je Ecolab.

Smernice koje Airbnb preporučuje svim ljudima koji žele da dele smeštaj u skladu su sa najnovijim informacijama o virusu COVID-19, i da će sve biti konstantno na raspolaganju vodećim medicinskim stručnjacima i vlastima. Kada je krenula epidemija Korona virusa, ljudi su naglo počeli da otkazuju svoja putovanja, ali i rezervacije na ovoj ogromnoj platformi. Tada se postavilo pitanje kako će domaćini biti obeštećeni u novonastalim uslovima. U početku nije bilo kompenzacija, jer Airbnb nije bio kriv za epidemiju, ali je kasnije dogovoreno da će izdvojiti 250 miliona dolara kako bi se pomoglo domaćinima koji su izgubili rezervacije. Produžen je i period otkazivanja rezervacija između 14. marta i 31. maja.

Pročitajte i:  Airbnb uskoro dobija pretraživanje po ukupnoj ceni

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,