Top50 Glas publike

‘ajd’ idemo da se “lajkujemo”

Pre samo pet meseci, kompanija Facebook je proslavila 400-milionitog korisnika, a već sledeće nedelje “najveća svetska društvena mreža” očekuje korisnika broj 500.000.000…

zuckerberg_keynote3-9-08_bg[1] Svaka jabilarna brojka zaslužuje slavlje, a Facebook se odlučio da pola milijarde korisnika obeleži novim delom sajta koji se zove “Facebook priče” (Stories). Već sada na (ne tako javnom) linku možete da ispričate vašu priču, a način na koji će Facebook predstaviti i nagraditi najzanimljivije priče je još uvek “vrhunska tajna”. Nije tajna da Facebook ima pozamašnu količinu već pripremljenih priča, a ni činjenica da će popularnost priča određivati sami posetioci koristeći već poznatu metodu “lajkovanja”.

Jedan od osnivača Facebook-a, Mark Zuckerberg, objašnjava ovakav pristup: “500 miliona je ozbiljan međaš za Facebook, pa smo morali da nađemo drugačiji način da ga obeležimo. I u prošlosti smo obeležavali mnoge značajne brojke, pa smo shvatili da nikada nismo na pravi način iskoristili priliku da proslavimo našu najveću vrednost, a to su korisnici Facebook-a.”

Randi Zuckerberg -desno Da sve ne ostane na PR-priči, potrudila se Randi Zuckerberg (ne brinite devojke, to je Markova sestra) koja je obećala da će Facebook priče biti složene po tematici i lokalitetu, te da će svi lako moći da pronađu srodne teme i korisničke grupe za svoje i srodne priče.

Pročitajte i:  Meta preti da će ukinuti sadržaj američkih vesti

Nije ni tajna da pcpress.info od početka gaji vrlo bliske “veze sa Fejsom”. Svaki Facebook korisnik je istovremeno i naš korisnik – dovoljno je da se na naš sajt ulogujete koristeći Facebook nalog, i da pročitate poneku priču. Ako je “lajkujete”, pojaviće se i na vašem Facebook zidu, pa će možda još neko da je pročita. A nama to nešto znači…

Zapravo, www.pcpress.info je (pored ostalog) i jedna od Facebook aplikacija – poput FarmVille-a. Činjenica je da ne nudimo neprskane šumadijske (virtuelne) jabuke, niti sveže pomuzeno zlatiborsko (virtuelno) mleko, ali možete zaraditi vrlo realne poklone uz pretplatu na naša izdanja “PC Press” i “connect” (WTF is that?)

PC Press, InsideFacebook

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,