Alexa asistent sa glasom Samjuel L. Džeksona

Alexa je pokrenula  Celebrity Voice Program u kome će javne i poznate ličnosti davati glas njihovom popularnom asistentu. Ovaj projekat započet je u septembru, a sada je na raspolaganju prvi poznati glas. U pitanju je glas popularnog glumca, Samjuel L. Džeksona, koji je pored svoje prepoznatljive i specifične boje glasa, Alexa asistentu udahnuo i dozu zdravog humora. Da bi se pokrenuo njegov glas, potrebno je asistentu zadati glasovnu komandu „Alexa, introduce me to Samuel L. Jackson“.

PCPress.rs Image

Instaliranje njegovog glasa na uređaj košta jedan dolar. Alexa je, osim implementacije novog glasa, uradila i personalizaciju iskustva. Tako „Samjuel-a L. Džeksona“ možete da upitate koje njegovo omiljeno mesto za odmor, da vam otpeva neku pesmu, da vam kaže vremensku prognozu… Ako su deca nemirna, možete od ovog glumca da zahtevate da ih „otera“ u krevet…

Osim što će Alexa završiti standardne zadatke, dodavanje poznatih glasova, koji na neuobičajen način interpretiraju neke informacije, učiniće komunikaciju sa ovim digitalnim asistentom mnogo zabavnijom. Zato jedva čekamo da čujemo ko će biti sledeća poznata ličnost koja će pozajmiti svoj glas.

Pročitajte i:  Amazon: Alexa kao strpljiviji asistent

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,