Top50 Glas publike

Alexa asistent stiže na LG 2019 ThinQ televizore

Na ovogodišnjem CES-u, koji je održan početkom januara, LG je najavio da će ThinQ AI TV serija za 2019. godinu podržavati Amazon Alexa asistenta. To obećanje je ispunjeno i ovaj glasovni asistent uskoro postaje aktivan u 14 država. Alexa će biti dostupna na svim ThinQ 4K modelima, uključujući i NanoCell i OLED modele. Vlasnici ovih televizora vrlo brzo će biti u mogućnosti da pristupe brojnim Alexa funkcionalnostima, da postavljaju pitanja, kontrolišu uređaje, bez potrebe da imaju neki drugi Alexa uređaj u kući. Kao i kod ostalih Alexa uređaja, i LG televizorima moguće je zadati seriju operacija koje će se aktivirati putem samo jedne glasovne komande.

PCPress.rs Image

LG 2019 OLED i neki NanoCell televizori će takođe dobiti AirPlay 2 i HomeKit kroz unapređenja koja se očekuju sredinom ove godine. To će omogućiti korisnicima da upotrebljavaju Siri za kontrolu HomeKit uređaja, kao i da pregledaju video snimke i fotografije upotrebom Apple TV aplikacije.

Korisnici LG televizora u Severnoj Americi dobiće podršku za Alexa asistenta do kraja ovog meseca, a nekoliko nedelja nakon toga očekuje se i da će ovo unapređenje stići i do korisnika u Zapadnoj Evropi.

Pročitajte i:  Dead Island 2: Igra koja se igra uz pomoć glasa

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,