Koji je digitalni asistent najpametniji?

Ko može bolje da odgovori na vaša pitanja? Trenutno su najpopularnija četiri pametna pomoćnika – Siri, Cortana, Alexa i Google Assistant. Ovi lični asistenti su sve popularniji, ali koji je najpametniji?

Koji je digitalni asistent najpametniji google assistant asistent siri cortana alexa

U poslednje vreme je izuzetno popularno imati ličnog asistenta u kući kako bi mogli da mu uputite razna izuzetno bitna pitanja. Oni slušaju svaku vašu reč kako bi vam ispunili želje. Istraživanja su ustanovila ko je pametniji, što može da bude presudno kada se budete odlučivali koga da nabavite. 

Istraživana govore da je drugu godinu za redom Google Assistant pametniji od svog amazonskog takmaca Alexe, ali i svih drugih virtuelnih asistenata. Ipak, dama iz Amazona napreduje i sustiže Google, ali šta to vredi kad još uvek nije na tom nivou.

Ko je najpametniji zvučnik koji govori?

Ukoliko želite da imate u kući pametni zvučnik koji odgovara na vaša pitanja i glasovne komande, značiće vam rezultat kviza u kome su učestvovali pametni zvučnici-asistenti. Sličan test je obavljen prošle godine kada je digitalnim asistentima postavljeno preko 5000 pitanja kako bi se proverilo njihovo znanje.

PCPress.rs Image

Isti set pitanja je postavljen i ove godine, a ispitanici su bili Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana i Google Assistant. Ispitivanja su pokazala da Google pokušava da odgovori na najveći broj pitanja, kao i da na većinu njih daje tačan odgovor. Interesantno je da je Google Assistant davao kvalitetnije odgovore na telefonu u odnosu na Google Home pametni zvučnik (iako ne bi trebalo da bude razlike u softveru).

Iznenađenje ove godine predstavlja Microsotova Cortana koja se popela na drugo mesto, dok je Alexa ne trećem a Siri na poslednjem mestu. Iako je završila na trećem mestu, Alexa je duplirala broj tačnih odgovora u odnosu na isto istraživanje od prošle godine. Cortana se takođe popravila, ali je Google asistent ipak ubedljivo prvi.

Čini se da ipak nećete mnogo pogrešiti za kojeg god asistenta da se odlučite, jer su svi ovi pametni zvučnici dali preko 80 posto tačnih odgovora. Čak ni netačni odgovori nisu u potpunosti pogrešni nego jednostavno nekompletni.

Izvor: Stone Temple

Facebook komentari:
SBB