BIZIT 2022

Alexa dobila Windows 10 slobodu

Virtuelni asistent Alexa dobio je novi sloj slobode u okviru Windows 10 uređaja, budući da korisnici sada mogu da ga pozivaju koristeći samo glasovne komande.

PCPress.rs Image

Poslednja verzija Alexa aplikacije u Windows Store-u ukazuje na to da asistent kompanije Amazon sada može da se aktivira uz pomoć glasovne komande kada aplikacija funkcioniše u pozadini. Tako se radi o koraku napred u odnosu na prethodne verzije koje su funkcionisale preko klika na taster. Alexa Windows 10 aplikacija dostupna je od novembra 2018. godine, ali je u početku tek mali broj korisnika mogao svojim asistentom da upravlja samo preko glasovnih komandi, već su morali da kliknu na taster da bi asistent počeo da sluša komande. Starija taster opcija je i dalje dostupna, pa korisnici u podešavanjima mogu da biraju način na koji se asistent aktivira.

PCPress.rs Image

Alexa za Windows 10 je samo deo saradnje između Amazon-a i Microsoft-a, te je tu i Alexa za Xbox One, te povezanost između Cortana-e i Alexa-e. Nova pomeranja su u skladu sa načinom na koji Microsoft doživljava sopstvenog asistenta, budući da se Cortana u kompaniji opisuje kao dopuna drugim asistentima, a ne konkurencija.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,