BIZIT 2022

Alexa i plaćanje poreza

Pod poreskim kreditom, za razliku od običnih kredita, podrazumevaju se određena smanjenja poreza koja su definisana zakonom, i obično postoji kod poreza na imovinu. Budući da se radi o stvari koja interesuje svakoga ko u svom posedu ima makar komad zemlje, Amazon je odlučio da svom digitalnom asistentu doda funkciju koja pomaže u obnovi poreskih kredita.

Naime, korisnici će uskoro moći da se obrate Alexa-i, te potraže odgovore na pitanja koja su u vezi sa poreskim kreditima, a funkcija će prvo biti povezana sa britanskim vladinim servisom za ova pitanja (HMRC), pa će korisnici preko asistenta na svom uređaju moći da dobiju odgovore na pitanja o uslovima plaćanja, te obnovi kredita, kao i o drugim okolnostima.

Korisnici neće moći da na ovaj način obnove svoj kredit, budući da je servis zamišljen samo kao dodatni nivo podrške za građane. Iz HMRC-a tvrde da se podaci o korisnicima ne čuvaju na Alexa-i, te dodaju da bi servis mogao bitno da olakša život kada je u pitanju tri miliona građana koji su u obavezi da obnove svoje kredite do 31. jula.

Pročitajte i:  Amazon Astro i njegov digitalni osmeh

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,