Alexa stiže u još veći broj automobila

Amazon je objavio da pristup njegovom virtuelnom asistentu sada ima još veći broj proizvođača automobila, te da su obezbeđeni alati koji su im neophodni da Alexa-u integrišu u svoje infotainment sisteme.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija je na GitHub-u objavila svoj Alexa Auto paket za razvoj softvera, te na taj način developerima obezbedila pristup svim neophodnim sredstvima za uključivanje Alexa-e u automobile koje proizvode. Integrisanje Alexa-e vozačima daje pristup dragocenim savetima tokom vožnje, te meteorološkim izveštajima, kontrolama za upravljanje uređajima u okviru pametnih domova, različitim obaveštenjima, kao i medijskim sadržajima. Pored toga, Alexa Auto podržava i navigaciju, telefonske pozive, te pretraživanje lokalnog područja, što je naročito korisno za vozače.

PCPress.rs Image

Jedan broj proizvođača automobila već je počeo integraciju, ili ju je najavio, poput kompanija kao što su Hyundai, Ford, BMW, Volkswagen, Toyota i Lexus. Pošto je Amazon paket za integraciju otvorio svima, očekuje se da se taj broj značajno poveća.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Amazon: Dron za zatvorene prostorije
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,