Ikotek

Alibaba stiže u Srbiju

Pre nekoliko meseci najavljivana je saradnja, a danas je saopšteno da je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala u Kini s predstavnicima kompanije za elektronsku trgovinu Alibaba koja se interesuje za poslovanje u Srbiji. “Dogovorena je saradnja između kompanije Alibaba i Ministarstva u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike“, izjavila je Matić nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u sedištu grupe u Hangdžou.

PCPress.rs Image

Matić je precizirala da će biti formirani radni timovi koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru ovih oblasti. “Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih meseci”, istakla je državni sekretar.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva i Alibaba grupe, navodi se u saopštenju. Na sastanku u Hangdžou, predstavnici Alibabe predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svet i koja u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika.

Pročitajte i:  Američka zabrana izvoza čipova šteti kineskim startapovima sa veštačkom inteligencijom

Izvor: Beta

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,