Alibaba zainteresovana za saradnju sa Poštom Srbije

Najveća kineska e-comerce kompanija Alibaba izrazila je interesovanje za saradnju sa Poštom Srbije, izjavila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

PCPress.rs Image

Matić je ocenila je da je državno-privredna poseta pokazala da postoji puno prostora za partnerstvo srpske i kineske strane. „Alibaba je izrazila veliko interesovanje za saradnju sa Poštom, koja je predstavila sve svoje kapacitete na najbolji mogući način. Jasno je da postoje značajni potencijali da praktično ne samo zemlje Balkana, već i regiona, budu snabdevane iz ovog distributivnog centra. Mi ćemo kao resorno ministarstvo imati prilike da već na Četvrtom internet samitu, koji će se održati od 3. do 5. decembra u Kini, posetimo sedište grupe Alibaba i detaljno razgovaramo o mogućnosti saradnje, ne samo kada je u pitanju e-trgovina, nego i online turizam, jer to je novi domen u kome je Alibaba takođe uspešna”, dodala je Tatjana Matić.

Državno-privredna poseta kineske delegacije ukazala je da postoji puno prostora za partnerstvo dve zemlje, a VD direktorka Pošte Srbije Mira Petrović izrazila je očekivanje da će Regionalni poštansko-logistički centar Beograd postati tranzitni centar za pošiljke iz Kine.

Pročitajte i:  Alibaba dobija novog izvršnog direktora

Izvor: Beta

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,