Top50 Glas publike

Amazon deli radnicima 300 dolara prazničnog bonusa

Amazon planira da svojim posebnim zaposlenima koji pomažu u užurbanoj sezoni prazničnih kupovina dodeli poseban bonus. Kompanija će stalno zaposlenim američkim zaposlenima koji rade od 1. decembra do 31. decembra dati dodatnih 300 dolara na kraju godine, dok će oni koji prijave rad sa skraćenim radnim vremenom u tom istom periodu dobiti 150 dolara.

amazon počinje sa božićnim bonusima

Bonusi uprkos najava protesta

Sve u svemu, bonusi će iznositi 500 miliona dolara, a nadovezaće se na 500 miliona dolara jednokratnih bonusa koje je kompanija izdala u junu. Najava dolazi istog dana kada su radnici skladišta Amazona u 15 različitih zemalja rekli da će protestvovati zbog boljih plata i sigurnijih uslova rada na praznik Black Friday. Da li će jednokratni bonus od 300 dolara, u vreme kada Amazon ostvaruje rekordnu dobit, smekšati američke radnike kompanije, teško je reći.

Uprkos tvrdnjama Amazona, većina dokaza ukazuje na činjenicu da njihova skladišta nisu najsigurnije mesto za rad. Početkom oktobra, Amazon je rekao da je skoro 20.000 zaposlenih u SAD-u pozitivno na COVID-19. Tokom čitave pandemije, zaposleni su neprestano tražili da se primene bolje zaštitne mere. Potencijalna bolest koja menja život nije jedina stvar oko koje zaposleni moraju da brinu. Nedavni izveštaj otkrio je da radnici skladišta Amazon češće trpe ozbiljne povrede tokom Prime Day-a i sezone prazničnih kupovina zbog značajnog povećanja opterećenja.

Pročitajte i:  Francuska kaznjava Amazon sa 3,5 miliona dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: