Top50 Glas publike

Amazon – ektrični teretni bicikl koji izgleda kao mini kamion

Amazon je pokrenuo svoj prvi „hub za mikromobilnost“ u Velikoj Britaniji sa ciljem da zameni „hiljade“ kamiona za dostavu zagađujućih materija sa električnim teretnim biciklima – i, u nekim slučajevima, pešačenjem. Projekat ima za cilj da pomogne Amazonu da postigne svoje klimatske ciljeve da 50 odsto njegovih isporuka bude neutralno ugljično do 2030. godine.

PCPress.rs Image

Počevši od londonske četvrti Hakni, kompanija kaže da će isporučivati milion paketa godišnje koristeći bicikle za hodanje i električne teretne bicikle, pored isporuka koje se vrše električnim kombijima. Dostavljači pješice i e-bicikli pomoći će da se izmijene “hiljade” tradicionalnih putovanja kombijem, navodi Amazon

Ugljično neutralna putovanja će se odvijati unutar jedne desetine londonske zone ultra niskih emisija, u kojoj se vozilima naplaćuje naknada na osnovu količine emisije koju proizvode. E-bicikli i električna vozila su oslobođeni plaćanja. Amazon planira otvaranje dodatnih čvorišta u narednim mesecima. Kompanija već ima 1.000 električnih kombija za dostavu u Velikoj Britaniji i planira da uvede novu liniju kombija proizvedenih u Rivianu u SAD kasnije ove godine.

Pročitajte i:  Velika otpuštanja u Amazonu: Na redu Prime Air divizija dostave dronovima

E-bicikli prerušeni u mini kamione

Električni teretni bicikli, posebno oni dizajnirani da izgledaju kao mini kamioni, postaju sve popularniji među kompanijama za isporuku koje žele da poboljšaju svoje ekološke akreditive. FedEx takođe koristi e-bicikle u Londonu (ta naplata emisija!), Dok se Domino udružio sa Rad Power Bikes-om za isporuku pice u nekoliko gradova. UPS je polovni teretni bicikl u Sijetlu. Nemačka kompanija za dostavu DPD želi da koristi ove mini kamione koji su zapravo e-bicikli pod maskom. U Njujorku, e-bicikle skoro isključivo koriste radnici za dostavu hrane.

Amazon nije objavio nikakve detalje o tome kako zovu svoja vozila.

PCPress.rs Image

Ali tek treba da vidimo raspoređivanje teretnih e-bicikala u velikom obimu od strane bilo koje kompanije za isporuku. Ako se Amazon drži toga i zaista ispuni svoje obećanje, onda bi napori kompanije na mikromobilnosti u Velikoj Britaniji mogli biti prvi.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,