Amazon Kindle od sada podržava knjige na tradicionalnom kineskom jeziku

Amazon već nekoliko godina aktivno radi na proširenju broja podržanih jezika i pisama za Kindle ebook čitač. Sada je na red stigao tradicionalni kineski jezik. Kompanija je lansirala portal unutar Kindle prodavnice sa 20.000 knjiga na tradicionalnom kineskom jeziku. Među knjigama se, pored originalnih kineskih knjiga nalaze i prevodi popularnih bestselera sa zapadnog tržišta. Pored toga, na ovom portalu moguće je i direktno publikovanje elektronskih knjiga pisanih na ovom jeziku, a to se obavlja kroz opciju Kindle Direct Publishing.

Naravno, Amazon se pobrinuo i da pretraga radi kako treba na tradicionalnom kineskom jeziku, a dostupne su i sve ostale opcije na koje su korisnici Kindle-a navikli na engleskom i nekim drugim zapadnim jezicima. Pod time se podrazumeva definisanje veličine teksta, setovanje margina i slične stvari.

Iako za sada Amazon targetira samo velika nova tržišta (pre kineskog, prošle godine je dodao podršku za arapski jezik), činjenica da proširuje broj podržanih jezika daje nam nadu da će u skorijoj budućnosti i knjige na našem jeziku biti dostupne na ovom servisu.

Pročitajte i:  Filmovi sa striming servisa i dalje će ulaziti u konkurenciju za Oskara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

BIZIT 2020

Data centri 2019
Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.