BIZIT 2022

Amazon može ostati bez radne snage do 2024. godine

Amazon će verovatno ostati bez potencijalnih radnika za svoja skladišta u SAD-u do 2024. godine. Interno istraživanje iz 2021. predviđalo je preteću krizu rada za giganta e-trgovine koja će pogoditi neke oblasti brže od drugih.

Amazon može ostati bez radne snage do 2024. godine

Amazon tvrdi da su procureli podaci lažni

Izveštaj je pozvao kompaniju da preduzme korake za rešavanje budućeg jaza u radnoj snazi, kao što je povećanje plata kako bi zadržala postojeću radnu snagu i privukla više novih radnika. Takođe je predložio povećanje automatizacije u skladištima. Iz  Amazon-a navode da je dokument koji je procureo lažna procena situacije sa zapošljavanjem. Oni tvrde da postoji mnogo nacrta dokumenata napisanih o mnogim temama širom kompanije koji se koriste za testiranje pretpostavki i sagledavanje različitih mogućih scenarija.

Automatizacija je nešto u šta je Amazon dosta uložio još kada je kupio Kiva Systems 2012. Međutim, od prošle godine, Amazon-ovi skladišni roboti nisu u stanju da se bave naprednim zadacima ispunjavanja koje može da obavlja samo čovek. Ljudski radnici su nekada bili veliki resurs kompanije. Tehnološki gigant je drugi po veličini privatni poslodavac u SAD-u i najveći je privatni poslodavac u brojnim američkim državama i gradovima. Kompanija je prošle jeseni objavila planove da zaposli 125.000 radnika. Stopa prometa Amazon-a je otprilike 150% godišnje, ili dvostruko veća od ukupne maloprodajne i logističke industrije.

Pročitajte i:  Isporuka dronovima kao svakodnevna stvar

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published.