BIZIT 2022

Amazon okončava testiranje radnika po magacinima

Amazon je obavestio radnike da će završiti testiranja na COVID-19 u svojim američkim magacinima. Kompanija je potvrdila da će započeti smanjivanje svojih testiranja u SAD-u do 30. jula.

Amazon okončava testiranje radnika po magacinima.

Amazon ne zahteva maske za potpuno vakcinisane radnike u magacinima

Iako su mnogi u SAD-u vakcinisani, nova odluka dolazi zbog naglog povećanja slučajeva koronavirusa u zemlji. Značajna većina novih slučajeva pronađena je među nevakcinisanim ljudima. Besplatno testiranje na COVID-19 sada je široko dostupno i Amazon-ovi zaposleni imaju na raspolaganju mnogo opcija, uključujući zdravstve ustanove i javne lokacije za testiranje.
Kompanija je pokrenula masovnu operaciju ispitivanja, rekavši u oktobru da planira da obradi 50.000 testova dnevno na 650 lokacija do novembra.

Od 19. maja Amazon više ne zahteva maske za potpuno vakcinisane radnike u magacinima, osim ako lokalni zakoni drugačije ne nalažu. Iako kompanija nije zahtevala da se radnici u skladištima vakcinišu, ohrabruje ih nudeći bonuse do 80 dolara za vakcinaciju. U junu je kompanija započela prodaju COVID-19 testa kod kuće za 39,99 dolara koji je dostupan potrošačima. Amazon će nastaviti sa svojim programom testiranja zaposlenih sve dok ne dođe do promene smernica lokalnih ili nacionalnih zvaničnika javnog zdravlja.

Pročitajte i:  Amazon predstavio svog prvog potpuno autonomnog robota za magacine

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: