BIZIT Seminar

Amazon-ov novi poslovni kompleks kao botanička bašta

Tri sfere predstavljaju deo Amazonovog novog poslovnog kompleksa, čija je izgrdanja koštala oko 400 milijardi dolara. Najveća od njih visoka je nešto preko 27, te široka 40 metara. Iako će biti smeštene u centru Sijetla, zgrade će funkcionisati kao botaničke bašte, te će zaposleni moći da funkcionišu u tropskom okruženju.

PCPress.rs Image

Amazonov poslovni kompleks u Sijetlu čine 33 zgrade, a kampus i dalje raste. Kompanija u ovom gradu ima više od 40.000 zaposlenih, a otvoriće još 6.000 radnih mesta kada nove zgrade budu završene početkom 2018. godine.

Planovi za izgradnju objavljeni su još 2013. godine, a prva biljka – samo jedna od oko 400 vrsta koje će pronaći svoje mesto u najvećoj zgradi – zasađena je tokom specijalnog događaja u maju 2017. godine. Prema zvaničnicima iz kompanije, nove zgrade neće biti samo turistička atrakcija, već i mesto gde će zaposleni moći da „rade i razmišljaju drugačije“. Pored novog kompleksa sfera naći će se i park za pse, tako da će zaposleni moći da svoje ljubimce povedu na posao. Sfere se nalaze pored Amazon-ove zgrade „Day 1“, sa kojom će biti povezane, a planira se da se uskoro u njima nađu i vodopadi, te okruženje koje će zaposlenima omogućiti da se udalje od radnih stolova.

Pročitajte i:  Amazon gasi DPReview

PCPress.rs ImageKompanija je nedavno objavila poziv gradovima da pošalju svoje predloge ako su u mogućnosti da naprave mesta za novi Amazon-ov poslovni kompleks, koji bi otvorio 50.000 novih radnih mesta, a u njega bi se investiralo pet milijardi dolara.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,