TrendMicro

Amazon-ovi novi Kindle Paperwhite eBook čitači imaće veće ekrane

Nova generacija Kindle eBook čitača slučajno se pojavila u listi za upoređivanje na Amazon Canada sajtu, ali je odatle brzo uklonjena. Ipak, i to je bilo dovoljno da saznamo koje novitete će nam doneti novi Kindle Paperwhite i Kindle Paperwhite Signature Edition.

kindle paperwhite

Veći ekran, za početak

Za početak, u pitanju je veći E-ink ekran, koji će imati dijagonalu od 6.8 inča (u odnosu na sadašnji Paperwhite sa ekranom od 6 inča). Signature Edition će imati i mogućnost bežičnog punjenja, više prostora za knjige i automatsko podešavanje jačine svetla u odnosu na osvetljenje okruženja. Takođe, oba modela će imati IPX8 zaštitu.

Osnovni Kindle Paperwhite model će imati 8 GB prostora za podatke, a Signature Edition 32 GB. Rezolucija ekrana će biti 300 ppi, što je identično kao i na trenutno aktuelnim modelima. Osvetljenje ekrana će biti jače, pošto će umesto 5 LED sijalica u novim modelima biti 17. Takođe, biće omogućeno podešavanje temperature boje, kao na sadašnjem Kindle Oasis čitaču.

Nije poznato koji USB konektor će koristiti novi Kindle Paperwhite čitači. Oni će imati novi Kindle interfejs, koji se tradicionalno unapređuje sa svakim novim izdanjem ovih čitača, još od 2015. godine. Novi izgled uključuje navigacionu traku preko koje će biti mnogo lakše prebacivanje između osnovnog ekrana, biblioteke knjiga i trenutno otvorene knjige.

Pročitajte i:  Amazon masovno otpušta softverske inženjere

Za sada još nije poznato kada bi novi čitači mogli da se nađu u prodaji. Ono što se zna je da će osnovni Kindle Paperwhite koštati najverovatnije 119 dolara, a Kindle Paperwhite Signature Edition, 164 dolara (na slici su cene u kanadskim dolarima).

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,