TrendMicro

Amazon patentirao virtuelno ogledalo

Oni koji su maštali o tome da znaju da li im određeni komad garderobe odgovara čak i pre nego što odu u kupovinu, uskoro će to moći i da ostvare, budući da je Amazon patentirao virtuelno ogledalo koje će korisnicima omogućavati da isprobaju odeću, te saznaju šta im odgovara pre nego što je kupe.

PCPress.rs Image

Patent ovo ogledalo opisuje kao površinu koja će delom reflektovati odraz korisnika, te delom emitovati određeni sadržaj, a uz pomoć kombinacije displejeva, kamera i projektora, koji će služiti za formiranje kombinovane slike. Uređaj potom skenira okruženje kako bi kreirao virtuelni model, a potom uz pomoć lica i očiju korisnika zaključuje šta bi sve trebalo da uključi u virtuelni odraz koji će emitovati. Pošto je ovaj proces završen, virtuelna odeća se oblači tako kreiranom modelu, te stvara sliku pomešane realnosti.

Istina je da ne stignu svi patenti do konačnih proizvoda, ali ako se ima na umu da je Amazon već kupio Body Labs – kompaniju koja se bavi veštačkom inteligencijom, te kreiranjem 3D ljudskih modela u pokretu, koje potom oblači u virtuelnu garderobu, čini se da ovaj patent i nije tako daleko od mogućeg. Amazon već neko vreme traži svoje mesto u modnoj industriji, te je tako lansirao svoju robnu marku, i počeo da radi na algoritmima koji bi dizajnirali odeću na osnovu modnih trendova na Instagram-u, pa tako virtuelno ogledalo i nije sasvim bizarna ideja, kao što bi na prvi pogled moglo da se učini.

Pročitajte i:  Snapchat i Amazon zajedno u izradi AR šoping iskustva

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,