Amazon planira da električne automobile puni uz pomoć dronova

Američka kancelarija za patente objavila je patentnu prijavu koju im je Amazon poslao još 2014. godine, a koji je u vezi sa rešavanjem problema punjenja baterija u električnim vozilima tokom vožnje, a bez potrebe za zaustavljanjem. U te svrhe planira da koristi posebno konstruisane bespilotne letelice.

PCPress.rs Image

Zemlje širom sveta nastoje da uključe što više električnih automobila u saobraćaj, te se posebno interesuju za probleme u vezi sa izdržljivošću baterije. Za sada se ti problemi rešavaju povećanjem broja stanica za punjenje, a u budućnosti bi to mogli da budu i dronovi koji bi na zahtev dolazili do vozača. Upravo je zbog toga Kancelarija za patente početkom oktobra kompaniji Amazon odobrila patent za razvijanje tehnologije koja bi dronovima omogućila da se povezuju na automobile u pokretu, a zbog punjenja baterije.

Ukratko, ostvarivanje ove ideje bi značilo da bi vozač čije je vozilo u pokretu, kada primeti da je baterija skororo prazna, mogao da kontaktira centralni server, koji bi onda komunicirao sa vozilom kako bi procenio koja mu je količina energije potrebna da bi stiglo do željene destinacije, te onda poslao letelicu sa nekim oblikom baterije, da korisniku pruži uslugu.

Pročitajte i:  Amazon: Pametni frižider koji poznaje vaše navike

Izvor: Quartz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,