Top50 Glas publike

Amazon postavio termalne kamere u skladištima da bi brže merio temperaturu

Amazon je počeo da koristi termalne kamere u svojim skladištima kako bi ubrzao pregled radnika sa povišenom temperaturom koji bi mogli biti zaraženi korona virusom.

PCPress.rs Image

Zabrinutost zbog zaraze

Više od 50 radnika internet giganta zaraženo je među radnicima Amazonovih magacina. Zbog toga, mnogi su zabrinuti za svoju bezbednost. Upotreba kamera od strane drugog na svetu najvećeg poslodavca pokazuje kako se bori sa pandemijom bez zatvaranja magacina koji su ključni za poslovanje kompanije. Iako je cela SAD praktično na preporuci da ostane ko kuće, Amazon ima zeleno svetlo da nastavi da posluje, dok je u Francuskoj zatvoreno šest skladišta.

Kamere koje se koriste mere koliko toplote emituju ljudi u odnosu na njihovo okruženje. Njima je potrebno manje vremena i kontakta od toplomera koji se stavljaju na čelo, koje je Amazon koristio pre toga.

Dupla provera

Kamere koje kompanije koriste sve više, počele su naširoko da se koriste na aerodromima u Aziji posle epidemije SARS-a 2003. godine, a mogu da koštaju između 5.000 i 20.000 dolara. One će sada zameniti termometre koji su korišćeni na ulazu u kompaniju. Međutim, ipak će termometri biti i dalje korišćeni kao dupla provera onda kada kamere nekog od zaposlenih označe da ima povišenu temperaturu.

Pročitajte i:  Uzroci masovnih otpuštanja u velikim tehnološkim kompanijama

Iz Amazona navode da uvode termalne kamere kako bi njihovi zaposelni “bili zdraviji i bezbedniji, jer oni obezbeđuju ključnu uslugu u našim zajednicama”, piše u izjavi.

Izvor: reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,