Top50 Glas publike

Amazon predstavio novi Kindle Oasis

Amazon je lansirao osveženi Kindle Oasis, svoj top model e-book čitača. Velika novina koju donosi sveža pridošlica jeste novi sistem osvetljenja. To znači da će korisnici moći ne samo da podese intenzitet pozadinskog osvetljenja na ovom čitaču, već i da će moći da kontrolišu temperaturu boje, što može doneti dodatne olakšice prilikom upotrebe, a posebno olakšan nivo upotrebljivosti u uslovima slabijeg okolnog osvetljenja.

PCPress.rs Image

Tako novi Kindle Oasis dozvoljava da displej bude hladno bele boje, ali i da se preko podesive skale pomera ka sve toplijoj žutoj, u skladu sa željama i potrebama korisnika. Takođe, moguće je podesiti da se ova skala automatski prilagođava u skladu sa dobom dana.

Osim toga, displej je dobio podršku za brže osvežavanje stranica i sadržaja. Na taj način ovaj novi e-ink displej unapređuje iskustvo čitanja knjiga, ali takođe i PDF-ova, sa kojima e-book čitači bazirani na e-ink tehnologiji tradicionalno imaju problema. Osim toga, novi model je dobio još jednu boju – nova Champagne Gold boja će se pridružiti prethodno dostupnoj Graphite.

Pročitajte i:  Dead Island 2: Igra koja se igra uz pomoć glasa

PCPress.rs Image

U ostalim stvarima, novi model je identičan starom. To znači da Kindle Oasis startuje od modela sa 8 GB skladišnog prostora, te da je vodootporan i da je zadržao identičan raspored komandi i ergonomskih zakrivljenja na poleđini koja olakšavaju držanje. Takođe je zadržana i cena – novi Kindle Oasis startuje od 249 dolara za osnovni model.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,