BIZIT Seminar

Amazon razvija naočare koje će moći da razgovaraju sa korisnicima

Amazon, navodno, razvija naočare koje će raditi zajedno sa Alexa glasovnim asistentom. Korisnici će u bilo kom trenutku moći da postavljaju pitanja digitalnom asistentu – koji je trenutno najpoznatiji po Amazon-ovim Echo zvučnicima, te ga zamole da pozove taksi, ili obavi neki drugi zadatak.

PCPress.rs Image

Amazonov pametni asistent nalaziće se u okviru naočara, a korisnici će moći da ga čuju i bez slušalica. Uređaj pomalo podseća na Google Glass naočare, koje su brzo propale, budući da su bile previše skupe, te pomalo “jezive” za korišćenje, kako su procenili mejnstrim korisnici.

Amazon je ovu ideju patentirao još 2015. godine, te je tada uključivala i stakla koja mogu da služe kao ekrani, te emituju sadržaje u okviru korisnikovog vidnog polja. Iako je interesovanje za proširenu stvarnost poraslo u poslednjih nekoliko godina, naočare iz Amazon-a će se radije fokusirati na čulo sluha nego vida.

Očekuje se da će se naočare pojaviti zajedno sa update-om za Alexa-u, koji će možda uključivati i kućni sigurnosni sistem koji će moći da se poveže na internet, te radi zajedno sa Echo zvučnicima.

Pročitajte i:  Amazon: Robotski taksi na ulicama

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,