ASUS Zenbook

Amazon: Striming platforma Luna stiže u oktobru 2020. godine

IT gigant Amazon je najavio svoju platformu za “igre iz oblaka” Luna (cloud-gaming platform), i najnoviju konkurenciju xCloud i Stadia servisima. Kreće s radom u oktobru, a oni koji žele da se prijave to mogu da urade odmah (na žalost samo u SAD za sada). “Luna” će podržavati Fire TV, PC, Mac i iOS uređaje isprva, sa Android podrškom koja će doći u kasnijim nedeljama.

PCPress.rs Image

Brz internet i još ponešto

Uz softver, Amazon je izbaco i kontroler sa podrškom za Alexu, a cena će mu biti 50 dolara u “early access” periodu. Umesto da komunicira sa ekranom poput tradicionalnih bluetooth kontrolera, Luna gamepad se povezuje direktno na oblak, što prema saopštenju Amazona, smanjuje latenciju za 20 do 30 milisekundi.

PCPress.rs Image

Amazon sa svojom uslugom za striming igara planira da pruži mogućnost igranja u 4K rezoluciji i 60fps, iako će usluga isprva nuditi samo HD rezoluciju. Za dobru povezanost preporuka kompanije je internet brzina ne manja od 10Mbps za 1080p i 35Mbps za 4K.

PCPress.rs Image

Pošto je striming servis u pitanju, usluga je bazirana na pretplati, pa će oni koji žele da pristupe osnovnoj varijanti “Luna+” morati da izdvoje 6 dolara mesečno za veliki deo igara različitih izdavača. Neke od njih su Control, Resident Evil 7, Metro Exodus kao i značajan broj Ubisoftovih hitova poput, Assassin’s Creed Valhalla i Far Cry 6. Ono po čemu će Amazon-ova usluga imati prednost u odnosu na ostale sigurno jeste laka integracija sa Twitch-om koji Amazon takođe poseduje.

Pročitajte i:  Tehnološki giganti razvijaju sopstvene čipove

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,