Top50 Glas publike

Amazon traži od Bajdena prioritizaciju vakcinisanja

Amazon nije gubio vreme da se obrati novopostavljenom američkom predsedniku Džou Bajdenu u vezi sa davanjem prioriteta svojim radnicima u planovima distribucije vakcina njegove administracije. U pismu upućenom Bajdenu u sredu, izvršni direktor Amazona Dave Clark napisao je da je kompanija spremna da pomogne u vakcinaciji 100 miliona Amerikanaca u prvih 100 dana, kao što se Bajden i obavezao.

PCPress.rs Image

Tektonske promene u SAD-u

Kao deo te ponude, Clark je naglasio da Amazon ima više od 800.000 zaposlenih sa sedištem u SAD-u, od kojih većina radi u kancelarijama Amazon-a, AWS-ovim centrima i prodavnicama Whole Foods Market.  Ti radnici treba da dobiju Covid-19 vakcinu što je pre moguće. Dodao je da Amazon ima uspostavljen sporazum sa licenciranim nezavisnim pružaocem usluga zaštite na radu o primeni vakcina u svojim objektima.

Nije prvi put da se Amazon zalaže za rani pristup vakcinisanja svojih radnika. Ovaj pritisak dolazi kada je bezbednost radnika postala područje intenzivnog nadzora tokom pandemije za kompaniju, čije je poslovanje poraslo čak i kada je šira ekonomija došla do recesije. U oktobru je Amazon rekao da je više od 19,000 njenih američkih zaposlenih u Amazonu i Whole Foods-u testiralo pozitivno ili se smatra pozitivnim na koronavirus. Očekuju se odgovori Bajdenove administracije u narednim danima.

Pročitajte i:  Otkazi u Google, Microsoft-u i Amazonu

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: