Top50 Glas publike

Amazon tuži kreatore 10,000 Facebook grupa zbog šema lažnih ocena proizvoda

Amazon je tužio administratore više od 10.000 Facebook grupa zbog pokušaja koordinacije lažnih recenzija u zamenu za besplatne proizvode ili novac. Kreatori grupa pokušali su da regrutuju ljude u SAD-u, Velikoj Britaniji, četiri evropske zemlje i Japanu.

Amazon tuži kreatore 10,000 Facebook grupa zbog šema lažnih ocena proizvoda

Amazon prijavio više od 1.000 plaćenih grupa za recenzije

Pravni postupak dolazi nakon otprilike dve godine od otkrivanja lažnih Facebook grupa. Amazon je rekao da će koristiti informacije dobijene tokom procesa otkrivanja kako bi identifikovao počinioce i izvukao lažne kritike koje potiču iz ovih zajednica. Kompanija je tužila lažne prodavce recenzija od 2015. godine i pojačala je svoje napore poslednjih godina. Gigant za onlajn kupovinu prijavio je preko 1.000 plaćenih grupa za recenzije na društvenim mrežama u prvom kvartalu 2021. godine, što je tri puta više nego godinu dana ranije.

Međutim, kompanija je tvrdila da izveštaji i tužbe nisu dovoljni da zaustave lažne kritike. Druga stvar je da li Amazon može značajno da odvrati lažne kritike. Amazon vodi bitku koju bi moglo biti teško dobiti pod idealnim okolnostima, i nije jasno da li je postojeća strategija kompanije efikasna.

Pročitajte i:  Amazon masovno otpušta softverske inženjere

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,