N Central domination

Amazonu pao sistem čim je počeo Prime Day

Dugo očekivani Amazonov praznik online kupovine, Prime Day, počeo je juče. Interesovanje za proizvode na popustu je očigledno bilo veće od očekivanog jer je sajt praktično odmah pao. Iako je veliko interesovanje sjajna vest za Amazon, pad sistema, ali i štrajkovi zaposlenih u Evropi ne dolaze u najboljem momentu.

Pojedini (potencijalni) kupci na Amazon.com požalili su se da sajt nije radio već nakon četiri minuta početka Prime Day popusta na sajtu. I dok neki nisu imali problema sa pristupanjem sajtu, drugi su imali priliku da uživaju u “psima Amazona” – stranici koja prikazuje da sajt ne radi, dok zauzvrat nudi uvid u kućne ljubimce zaposlenih. To je sigurno nešto što su korisnici hteli da vide kad su se nakačili da bi kupili npr. Motorola Moto G6 sa sniženom cenom za 100 dolara.

Amazonu pao sistem, Prime Day kupovina ugrožena

I dok su oni manje srećni gledali kinološku ponudu Amazona, oni koji su uspeli da učitaju sajt dobili su napola otvorenu početnu stranicu i ponudu proizvoda. Korisnici su mogli da “uživaju” u beskonačnom prolasku kroz iste stranice čime su se vrteli su krug – klikom na “Shop All Deals” došli bi na stranicu koja je skoro ista kao glavna stranica gde bi klikom na slično dugme bili vraćeni na homepage. Čak i da ste uspeli da nešto kupite, vaša kolica bi bila odmah ispražnjana. Zaista nezaboravno iskustvo za koje je vredelo platiti Prime pretplatu.

Pročitajte i:  Amazon kupuje iRobot, proizvođača Roomba robotskog usisivača

Amazon priznao grešku i ohrabrio kupce da se vrate na sajt

Nakon talasa komentara nezadovoljinih korisnika, Amazon je priznao da “neki kupci” imaju problema sa šopingom i da se radi na ispravljanju greške. Naglašeno je da ipak većina kupuje veoma uspešno širom Amerike i sveta. Amazon je usput podsetio da ostaje još puno vremena za kupovinu i da će biti popusta na pretek.

Verujemo da je Amazonu izuzetno bitno da je sajt dostupan non-stop tokom Prime Day prodaje jer svaka izgubljena sekunda pristupa znači manju prodaju. Kako je prošle godine prodato proizvoda u vrednosti od preko milijardu dolara, jasno je da će svaki problem biti ekspresno rešen. Verujemo da se ovakva stvar nikad ne bi desila AliBabi koja ima još više saobraćaja tokom Single’s Day prodaje. Jack Ma gleda konkurenciju i smeška se jer zna da Amazonov Prime Day ne može da bude tako spektakularan kao Single’s Day koji je ujedno i nacionalni praznik Kine.

Pročitajte i:  Amazon - ektrični teretni bicikl koji izgleda kao mini kamion

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,