ASUS ROG Flow

AMD Fusion će biti brži i od nekih diskretnih grafičkih čipova

O AMD-ovom Fusion-u se mnogo pričalo, bilo je nekoliko odlaganja zvaničnog predstavljanja, što je sve zajedno dalo efekat nekog vela tajne koji obavija ovaj proizvod i proizvelo razne glasine. Ipak, počele su da stižu i zvanične najave – jedna od njih kaže da će ova kombinacija centralnog i grafičkog procesora, Accelerated Processing Unit (APU), davati bolje preformanse od nekih aktuelnih diskretnih grafičkih čipova.
Konkretno, najave kažu da će Fusion svojim performansama prevazići kartice zasnovane na čipovima Cedar, pa čak i Redwood. Na Fusion-u će se nalaziti jezgra ATI-jeve serije Radeon 5000 sa 480 “stream” procesora.
Zbog toga će tržište osnovnih modela grafičkih kartica i donje srenje klase morati da se “pomeri na gore”; u protivnom, kartice se neće prodavati. Više klase nisu u opasnosti, jer Fusion ne može da se pohvali preterano širokim kanalom za komunikaciju sa memorijom.
U AMD-u kažu da rade na paralelnom razvoju nekoliko generacija APU-a, od kojih očekuju da u narednom periodu drže primat u svim oblastima primene, osim u igrama – za igrače, AMD razvija nove diskretne grafičke čipove.

Pročitajte i:  Nastavlja se nestašica NVIDIA i AMD grafičkih kartica 

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , ,