Ikotek

AMD Ryzen 5000 procesori sada mogu dostići 5 GHz 

CTR 2.1 olakšava Ryzen 5000 desktop procesorima postizanje 5 GHz i više. Tvorac CTR-a (Clock Tuner For Ryzen), Yuri Bubliy, najavio je najnovije ažuriranje svog alata kojim će korisnici koji koriste AMD Ryzen 5000 Zen 3 Desktop CPU postići taktove od 5 GHz.

PCPress.rs Image

Ažuriranje je trenutno dostupno pretplatnicima kompanije Bubily’s Patreon

Novo ažuriranje CTR 2.1 takođe donosi čitav niz funkcija i nadogradnji korisničkog interfejsa CTR-a kako bi korisnicima olakšao rad. CTR (Clock Tuner za Ryzen) zabeležio je opsežan razvoj tokom poslednjih nekoliko meseci, a najnovije ažuriranje trebalo bi da omogući dostizanje 5 GHz korisnicima koji koriste AMD Ryzen 5000 Desktop CPU. Postoji čitav niz funkcija koje su deo novog hibridnog OC režima, ali primarni je PX Profile, za koji se kaže da je najbolje rešenje za igre, benchmarks, i general workloads. PX profil pruža stabilnu fiksnu (i efektivnu) frekvenciju, na koju ne utiču nikakva ograničenja, Thermal EDC throttling, temperature throttling, ili stretching. Rečeno je da je i sigurno i lako se postavlja.

Pročitajte i:  ASUS ZenBook 14 UM3402: Tanko, lagano, moćno

CTR će automatski pronaći najbolja jezgra za PX PROFIL tokom i automatski podesiti frekvenciju za sva preporučena jezgra. Sva ostala jezgra koja nisu u grupi radiće smanjenom frekvencijom. Zahvaljujući tome postignuta je maksimalna stabilnost i tolerancija na kvarove.

Ažurirani HYBRID OC ima skraćeno vreme aktivacije profila. Za procesore sa 6, 12 ili 24 jezgra vreme aktiviranja P1 ili P2 je smanjeno za 30%. Ažuriran je i sistem prioriteta. P1 PROFIL ima veći prioritet od P2. P2 PROFIL ima veći prioritet od PX. To omogućava izbegavanje čestog ili lažnog prebacivanja profila. Takođe vam omogućava da znatno smanjite temperaturu procesora. Ako je trenutna TDC vrednost niža od TDC okidača (A), PX PROFILE će automatski biti onemogućen, a procesor AMD Ryzen 5000 preći će u standardni boost režim, u kojem se održava maksimalna ušteda energije. Dok je HYBRID OC pokrenut, CTR će nadgledati strujni napon. Vizuelni interfejs je takođe doživeo promenu i sada dobija minimalistički izgled. Svako dugme ima više funkcija, a tu je i zgodna ikona rakete koja vam omogućava da znate koji je CTR profil trenutno pokrenut na vašem sistemu. Sve u svemu, vlasnici AMD Ryzen 5000 Zen 3 Desktop CPU sada mogu da postignu 5 GHz s relativnom lakoćom. Izdanje CTR 2.1 biće prvo dostupno Patreon pretplatnicima, ali će vrlo brzo dobiti izdanje za širu javnost.

Pročitajte i:  Cene grafičkih procesora (GPU) mogu ponovno porasti 

Izvor: Wccftech

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,