N Central domination

Američka vojska ne zna koliko web sajtova ima u svom vlasništvu

Ministarstvo odbrane SAD-a objavilo je da nije sigurno koliko web sajtova je trenutno aktivno, a da se vode pod njihovim vlasništvom. Stars and Stripes, nezavisni magazin koji se bavi temama američke vojske, objavio je da američka vojska nema uvid u to koliko trenutno aktivnih web sajtova pokriva.

PCPress.rs Image

Da nemaju čak ni približan odgovor na to pitanje, govori i činjnica da smatraju da je taj broj negde između 2000 i 5000 web sajtova. Direktor Defense Media Activity u Fort Meade, pukovnik Pol Haverstik, smatra da postoji oko 740 web sajtova koji su direktno vezani za vojsku, ali da je pored toga aktivan ogroman broj sajtova koji se odnose na određene vojne sektore, ali i sajtovi koji se mogu okarakterisati kao blogovi za pojedinačne vojne jedinice. Interesantno je da su čak i neki od takvih sajtova hostovani na javnim serverima.

Defensce Media Activity, je poslednjih godina, kao i svi ostali delovi američke vojske, suočen sa smanjenjem budžeta. To je i jedan od razloga zašto pokušavaju da odrede koliko je web sajtova aktivno i da li su baš svi oni neophodni. Uostalom, cilj je i da se uvede red u ovom sektoru, kao i da se uspostavi jedinstvena infrastruktura, kako bi se podaci o sajtovima (ali i troškovi vezani za njih), centralizovali.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,