Američke kompanije izgubile oko 30 milijardi dolara zbog tenzije između SAD-a i Severne Koreje

Rat rečima između Donalda Trump-a i Severne Koreje koštao je Bezos-a, Gates-a i Zuckerberg-a čak 4,5 milijardi dolara jer su deonice pale usled povećanja političke napetosti. Jeff Bezos, Bill Gates i Mark Zuckerbeg su svedočili ogromnim gubicima jer su investitori prodavali deonice i tražili sigurna utočišta, poput zlata. Najveće gubitke među ovom trojkom je pretrpeo osnivač Amazona, Jeff Bezos, koji je nedavno nakratko postao najbogatija osoba na svetu, a u samo nekoliko sati izgubio je dve milijarde dolara.

PCPress.rs Image

Osnivač Facebook-a Mark Zuckerberg je siromašniji za 1,6 milijardi dolara, dok je Gates izgubio 850 miliona dolara od vrednosti svog udela u Microsoft-u. Američke kompanije, koje se smatraju sigurnim za ulaganje, preko noći su izgubile oko 30 milijardi dolara.

Deonice su počele da padaju nakon što je američki predsednik Donald Trump upozorio Severnu Koreju da će se suočiti s vatrom i besom kakav svet nikada nije video ukoliko nastavi da preti SAD-u.

Pre nego što se njujorški Wall Street otvorio u petak, 11. avgusta, Trump je dodao da su SAD spremne da deluju ukoliko se Severna Koreja odluči na neki nesmotren potez. Trump-ova reakcija je usledila nakon što ga je Severna Koreja optužila da korejsko poluostrvo dovodi na rub nuklearnog rata. Inače, Severna Koreja je najavila objavu planova da ispale rakete na američku teritoriju Guam.

Pročitajte i:  Blue Origin: Uspešan let s posadom

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , ,