Android 11 Beta stiže za mesec dana

Google obično predstavlja novu verziju Android operativnog sistema na svojoj Google I/O konferenciji. Međutim, zbog COVID-19 pandemije ona je ove godine otkazana. Zato se postavlja (opravdano) pitanje kada će biti predstavljena nova verzija Android OS-a. To će ove godine biti malo kasnije nego što je uobičajeno – Android 11 beta će biti lansirana na virtuelnom događaju koji će se održati 3. juna.

PCPress.rs Image

Još uvek nejasni noviteti

Dejv Burk, potpredsednik razvoja Android OS-a i direktorka za proizvode Stefani Kutbertskon održaće tada predavanje koje se tiče budućnosti mobilnog OS-a. U njemu će najaviti šta će sve biti novo u nadolazećem operativnom sistemu, a tiče se sigurnosti, bezbednosti, pristupačnosti, produktivnosti i drugih tema zanimljivih korisnicima. Nakon predavanja, oni će odgovarati na pitanja developera.

Prva Beta verzija Android-a 11 biće dostupna istog dana (3. juna). Sledeća, Beta 2 verzija koja će se fokusirati na poboljšanje stabilnosti, biće dostupna 3. avgusta, a finalna verzija očekuje se u trećem kvartalu ove godine, najverovatnije krajem septembra.

Pročitajte i:  Gmail, Google mape i YouTube biće blokirani na nekim telefonima 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,