Android 11 donosi bežično povezivanje sa autom

Apple CarPlay i Google Android Auto izgledaju prilično korisno za vozače – jednostavno uključite telefon da ga napunite, a on se automatski poveže sa većim ekranom osetljivim na dodir u vašem automobilu, kako bi vam dao uputstva kako da stignete do odredišta, da pustite omiljenu muziku ili pošaljete poruku. Android 11 izgleda uvodi neke bitne promene.

android 11 za automobile

Android 11 donosi važne promene

Google u odnosu na Apple softver ima i lakšu verziju, koja vam omogućava da se bežično povežete sa audio sistemom u automobilu, čak i bez vađenja telefona iz džepa. Međutim, ovaj softver je bio ograničen na Google i Samsung telefone. Tehnološki gigant je tiho najavio da će se bilo koji pametni telefon sa Android 11 operativnim sistemom uskoro moći povezati sa Android Autom, i to bežičnim putem.

Pored Googlea i Samsunga, telefoni drugih proizvođača poput LG-a, Motoroler, OnePlus-a, takođe će dobiti podršku za Android Auto sa novim Androidom 11, kada dobije finalnu verziju. Međutim, ako želite da koristite najnovije funkcionalnosti bez problema u svom autu, potrebno je da vaš telefon, kao i Android Auto, imaju glavnu jedinicu koja podržava 5 GHz Wi-Fi. U Japanu i Rusiji neće biti moguće korišćenje ove funkcije, do u EU postoje dodatni zahtevi, jer će 5 GHz Wi-Fi morati da zadovoljavaju dodatne standarde, za koje još uvek nije pojašnjeno šta znače.

Pročitajte i:  Google uskoro ukida podršku za stare verzije Android OS-a

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: