BIZIT 2022

Android 12 će možda imati velike promene u notifikacijama

Google je na svojoj I/O konferenciji ove godine govorio o Androidu 12 i njegovim poboljšanjima. Jedno od njih je nagovestilo razne funkcionalne promene, od kojih će biti popravka notifikacija, pogotovo onih grupnih.

PCPress.rs Image

Novi vidžeti, opcije sata i vremena

U najavi su predstavljeni novi vidžeti, opcije sata, vremena, i još dosta toga. Android 12 kreće i sa vizuelnim osvežavanjem jer će sada na zaobljenim uglovima biti vidljivo mnogo više prelaza i efekata. Google je usredsređen na to da svom operativnom sistemu Android dodeli novi nivo upotrebe, koji je obično rezervisan za nezavisne prodavce. Curenje podataka o Pixelu 6, koji uključuje radikalni, trotonski dizajn sa izbočinom kamere koja prolazi celom širinom telefona.

Ako sve ovo donesu svojim korisnicima, Google će po prvi put u poslednjih nekoliko godina napraviti promene koje nisu konzervativne i male, već suštinske i osvežavajuće, što će sasvim sigurno prijati većini. Što se tiče ostalih novosti sa I/O konferencije, Google je najavio da će do 2030. godine postati karbonski neutralan, u kameri je popravljen problem sa bojom kože, a i Wear OS je dobio svoje ažuriranje.

Pročitajte i:  Preporuke YouTube Music-a sada mogu da se pojave u Android 12 Quick Settings

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: