ASUS ROG Flow

Android aplikacija – Big Win Soccer 1.7.2

Big Win Soccer (goo.gl/dLMhl)  spada u red menadžerskih igara. Međutim, ono što je izašlo iz kuhinje Hothead Games‑a pre se može okarakterisati kao parodija na ovaj tip naslova – igru koju mogu da zavole svi, od vikend ljubitelja fudbala, pa sve do onih koji najvažniju sporednu stvar na svetu dišu punim plućima.

Big Win Soccer 1.7.2Takmičite se protiv drugih igrača u naročitim online ligama. Pobede donose novac koji koristite za kupovinu poboljšanja i spretnijih igrača. Upravo ovde leži i najveća zanimljivost igre. Naime, goodies se pribavljaju preko kesica s kartama koje sadrže različite pogodnosti. Tako se, na primer, u jednom pakovanju mogu naći igrači, karte za produženje ugovora, privremeni i trajni boost‑ovi performansi, dresovi i slično. Poslednje rečeno je i esencijalno za formiranje efikasnog tima. Na svakoj utakmici imate pravo da koristite do tri karte za pojačavanje performansi. Ekipi možete „uliti“ besprekorne odbrambene sposobnosti, golmanu mogu da se tweak‑uju refleksi, srednji red može da se blagosilja tačnim dodavanjima, napadači će sigurnije izvoditi penale… Karte su podeljene u četiri grupe (bronzane, srebrne, zlatne i platinaste) i proporcionalno količini novca koju za njih valja izdvojiti donose kvalitetnija poboljšanja. Postoje i specijalni paketi u kojima se nalaze samo igrači ili pak pomenuti boost‑ovi performansi.

Utakmice su neobično zanimljive. Praktično da nemate nikakvu kontrolu nad njenim odigravanjem (u smislu promene taktike ili zamene igrača), ali su ipak vraški zabavne za posmatranje. Zbog pogleda odozgo, sve podseća na čuveni Sensible Soccer, a u par minuta videćete ceo repertoar – od besprekornih dodavanja i šuteva iz daljine, preko bravuroznih golmanskih parada, pa sve do spektakularnih golova i imbecilnih promašaja vaših pulena.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect#28)

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: