Android aplikacija – FACEinHOLE 3.4.1

Kako bi bilo da se nađete u odelu Betmena, da stojite nasred centralnog terena u Vimbldonu s podignutim rukama ili, jednostavno, da uskočite u mokasine Navaho Indijanca? Pa još i da momenat koji je „uhvatilo“ oko profesionalne kamere podelite s prijateljima i poznanicima putem društvenih mreža, elektronske pošte, odnosno programa za instant mesidžing? Bilo bi sjajno, a sve to upravo nudi program FACEinHOLE (goo.gl/08bcq).

FACEinHOLE 3.4.1Verovali ili ne, ovde se nalazi više od 200.000 različitih scenarija podeljenih u 11 kategorija. Na raspolaganju su, između ostalih, sport, filmovi, reklame, muzika, umetnost… U pitanju su virtuelne reprezentacije kartonskih scenografija koje se obično sreću po turističkim mestima. Sve što treba da uradite jeste da promolite glavu kroz prorez u kartonu i očas posla pretvarate se u mišićavog bildera, lovca na ajkule, kapetana ledolomca i slično. FACEinHOLE funkcioniše na sličan način, s tim što ovde nije potrebno gurati glavu kroz karton već uslikati lice koristeći bilo koju kameru na mobilnom uređaju (podržano je i učitavanje slika iz memorije).

Najveća mana programa je njegova jednostavnost. Nakon što odaberete scenario i fotkate lice, sledi uklapanje dve slike u celinu. Koristeći samo rotaciju i zum, na vama je da lice postavite u okvire zadatog šablona. Pored toga, možete podesiti osvetljenost slike, kontrast, zasićenje i dominantnost boja kako bi dve celine što više ličile na jednu. Nažalost, to je sve što vam se od obradnih alata nudi, pa vam jedino preostaje snimanje kreacije na memorijsku karticu.

Pročitajte i:  Microsoft ukida Office aplikaciju za Chromebook-ove

Zbog gorenavedenog, krajnji rezultat često nije zadovoljavajućeg kvaliteta. Ipak, prednost programa u odnosu na konkurenciju ogleda se u postojanju ogromnog broja zanimljivih scenarija, od kojih su mnogi urađeni HD tehnikom. Pored toga, na raspolaganju je i izrada sopstvenih scenarija, mogućnost pravljenja grupnih slika (sa po tri i više ubačenih lica), te izrada jednostavnih video zapisa.

(Objavljeno u časopisu connect 29)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

One thought on “Android aplikacija – FACEinHOLE 3.4.1

Comments are closed.