Android aplikacija – Globulous 1.4

Šta se dobija kada se spoje Tetris i Rubikova kocka? Globulous (goo.gl/c92Cf)   igra koja bi se mogla nazvati logičkom i koja iz oba sveta uzima samo najbolje sastojke.

Globulous 1.4Umesto kocke sastavljene od pokretnih kockica „glavni junak“ je sfera (čitaj: lopta) sazidana od tetrisolikih oblika. Oni su postavljeni u slojevima, a cilj igrača je da ih „razmakne“ i napravi otvor dovoljno velik da se zaviri u samo središte. Tamo se nalazi objekat koji je potrebno izvaditi, čime je nivo kompletiran.

Uklanjanje elemenata sa ekrana obavlja se formiranjem nizova. Elemente šablone dobijate ustrojenim redosledom (uvek vidite po jedan unapred) i potrebno ih je postaviti tako da sa elementima na sferi oforme minimalno tročlani niz. Naravno, sferu je moguće rotirati tako da u svakom momentu imate maksimalnu preglednost. S druge strane, elemente morate postavljati u originalnom položaju i za razliku od Tetrisa nije ih moguće obrtati. Ukoliko se desi da ne možete da pronađete poziciju za niz, element se mora postaviti negde na ekranu, što kasnije otežava igranje i snalaženje. Izgradnja nizova ne obavlja se samo u jednoj ravni već vertikalno po slojevima.

Pročitajte i:  Osam Android aplikacija koje bi trebalo da izbrišete nakon zabrane Google-a

Nivoi su vremenski ograničeni, ali ispunjavanje zadatka u datom okviru donosi isključivo bonus poene. Ono što više treba da vas brine jeste činjenica da se nakon odigravanja naročitog broja poteza u kojima niste napravili niz igra završava i nivo morate početi ispočetka. Takođe, da biste izvadili objekat iz središta sfere, morate napraviti otvor čije dimenzije dobijate pred početak svakog nivoa.

(Objavljeno u časopisu connect 29)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,