BIZIT Seminar

Android Auto: Novi taster za muzičku pratnju tokom vožnje

Integracija Google Assistanta u Android Auto korisna je iz različitih razloga, pa i iz onih koji služe za zabavu, budući da je puštanje muzike moguće uz pomoć glasovnih komandi.

PCPress.rs Image

Neki korisnici su već pronašli i neke komplikacije, pa, na primer, onaj koji pušta neku pesmu uz pomoć Assistanta nije u mogućnosti da precizno izabere željenu verziju, a zbog toga što se od svih dostupnih varijanti nasumično bira ona koja se pušta. Ovo se odnosi kako na YouTube Music – preporučenu aplikaciju za Android Auto korisnike – tako i na Spotify, Deezer, te druge muzičke platforme. To znači da Google Assistant pušta prvu obradu koja mu dopadne šaka, bez opcije koja bi korisnicima omogućila da lakše stignu do pesme koju žele da čuju.

PCPress.rs Image

Novi taster pod imenom “Search results” rešava ovaj problem i pojavljuje se u okviru muzičkih plejera koji podržavaju Android Auto. Kada se klikne na taster dobija se lista pesama koje se poklapaju sa onom koju korisnik traži, pa je dovoljno da se klikne na jednu da bi se krenulo sa muzikom. Tater je integrisan u Android Auto, što znači da bi trebalo da se pojavljuje na svakom plejeru koji ga podržava.

Pročitajte i:  Google - podeljen ekran za Android Auto

Izvor: Auto Evolution

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,