Top50 Glas publike

Android Marshmallow je i dalje najpopularniji

Google svakog meseca objavljuje Android Distribution izveštaj kako bi omogućio programerima da imaju uvid koje verzije operativnog sistema da ciljaju, a početkom ove nedelje je objavio nove podatke vezane za zastupljenost pojedinih verzija Androida. Podaci su zaključni sa danom 8. januar 2018. godine i ne prikazuju verzije koje su na taj dan imale manje od 0,1% Android uređaja, a verzija Androida Marshmallow (6.0) je još uvek na vrhu sa 28,6%. 

PCPress.rs Image
Međutim, Oreo je napravio mali pomak, koji uprkos činjenici kako se na tržištu nalazi gotovo pola godine i dalje napreduje jako sporo. Android 8.1 se prvi put pojavljuje sa 0,2% na tržištu Androida, dok je Android 8.0 ostao na istom nivou od 0,5% kao i prošlog meseca. Nougat (7.0 i 7.1) je i dalje na drugom mestu sa 26,3% iako je jedan od retkih koji je dobio nove korisnike s obzirom da je prošlog meseca bio na 23,3%. Bez dela svojih korisnika ostale su i verzije Lollipop (5.0 i 5.1) sa 25,1%, KitKat (4.4) sa 12,8% i Jellybean (4.1.x, 4.2.x i 4.3) koji je sa decembarskih 5,9 % pao na januarskih 5,6%, dok se Ice Cream Sandwich (4.0.3 – 4.0.4) i Gingerbread (2.3.3 – 2.3.7) i dalje nekako drže, pa nisu imale nikakve promene i dalje su na prošlomesečnih 0,4%, odnosno 0,5% . Iz objavljenih podataka primetno je kako se u predpraznično vreme najviše kupovalo uređaja baziranih na starijem Nougatu.

Pročitajte i:  Google otpušta 12 hiljada zaposlenih

PCPress.rs Image

Kako se krećemo kroz CES videćemo više telefona najavljenih sa Oreo-om, a sada već prošlogodišnji uređaji poput Galaxy S8 i OnePlus 5T dobijaju svoje Oreo nadogradnje u narednih nekoliko meseci, tako da će to veovatno povećati broj korisnika ove verzije operativnog sistema.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,