Top50 Glas publike

Android Oreo 8.1 donosi niz novih funkcija

Google je počeo sa zvaničnom distribucijom Android Oreo 8.1 operativnog sistema, što je moglo da se pročita u blog postu o Android Oreo Go, prilagođenom operativnom sistemu za uređaje slabijih performansi.

PCPress.rs Image

Nadogradnja za Oreo objavljena je 5. decembra, što znači da bi vlasnici Pixel i Nexus telefona trebalo uskoro da je dobiju, a update sadrži niz promena, poput Neural Networks API, koji omogućava korišćenje prednosti hardverske akceleracije, što bi trebalo da smanji kašnjenje prenosa podataka (latency), te vreme potrebno za učitavanje, potom Pixel Visual Core, koji je Google-ov prvi prilagođeni koprocesor za mašinsko učenje i obradu slika, a tu su i sigurnija pretraga interneta, Bluetooth indikator za bateriju u Quick Settings sekciji, poboljšanje za autofill, poboljšanje sigurnosti za senzor otiska prsta, dodatni meni u boji u podešavanjima za Pixel 2 i 2 XL, te brojne ispravke i poboljšanja.

Ažuriranje će prvo stići do korisnika Pixel i Nexus telefona, a na ostalim Oreo telefonima očekuje se tokom sledećih nedelja.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google traži od indijskog Vrhovnog suda blokiranje presude za Android sisteme
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , ,