TrendMicro

Android P dobija opciju za snimanje razgovora

Već postoje aplikacije uz pomoć kojih je moguće snimati razgovore na Android uređajima, ali operativni sistem kompanije Google do sada nije ponudio svoju opciju koja bi obavljala ovu funkciju.

PCPress.rs Image

Ipak, ako je verovati izveštajima, to bi moglo da se promeni sa sledećom verzijom Android operativnog sistema, te se očekuje da Android P omogući snimanje telefonskih razgovora. Nova verzija se očekuje tek za nekoliko meseci, pa informacije o opcijama još uvek nisu zvanične, što otvara prostor mnogim glasinama, koje bi, na kraju, mogle da budu i tačne. Dokazi koji idu u prilog teoriji o snimanju razgovora primećeni su u okviru Android Open Source projekta, a koji govore o dodavanju podrške za ton koji bi označavao početak snimanja razgovora, a koji bi se ponavljao na svakih 15 sekundi tokom trajanja te radnje. Ton od 1400Hz bi se emitovao tako da obe strane mogu da ga čuju, te bi i onaj koji je sniman tako bio upoznat sa situacijom, čime bi se osigurala bezbednost svih učesnika u razgovoru.

Pročitajte i:  Google AutoDraw: Crtajte kao da ste talentovani

PCPress.rs Image

I pored toga ova opcija bi mogla loše da prođe na nekim tržištima, budući da regulacije nisu iste u svim delovima sveta, te bi provajderima mogla da se ostavi sloboda u odlučivanju da li će ova ponuda biti uključena u novu verziju operativnog sistema, ili pak ne.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,